De Gaanderbode
Kijk hieronder de Gaanderbode online in.
Kijk voor alle edities op de homepagina

februari 2020
gaanderbode4-1feb2020

december 2019
gaanderbode3-8dec2019

november 2019
gaanderbode3-7nov2019

oktober 2019
gaanderbode 3-6 oktober 2019

september 2019
gaanderbode 3-5 september 2019

juli/aug 2019
gaanderbode 3-4 juli/aug 2019

Nieuws

Heisa in de camper. Sandra en haar gezin maken een droom waar: reizend leven

geplaatst: 30-5-2022
camper Op de foto: proefkamperen

Sandra van der Heiden, haar man Tim en hun drie kinderen hebben hun huis in Gaanderen verkocht, een camper aangeschaft en binnenkort vertrekken ze op avontuur: een jaar reizend leven. Sandra vertelt hoe ze korte tijd geleden op het idee kwam, dat haar niet meer losliet. En hoe het zo ver is gekomen dat ze inmiddels bijna gaan vertrekken.

"Als we dit gaan doen, dan
gaan we het ook nu doen en
niet nog jaren uitstellen.
"

"Ik had al een tijdje last van een gevoel dat ik niet op het juiste pad zat. Ik ben eind 30 en dan ga je toch eens even vooruit en achteruit kijken hoe je leven er nu voor staat en wat je allemaal al gedaan hebt. Mijn man en ik hebben samen een prachtig gezin en we hebben het erg fijn met elkaar. Toch vond ik het vooruitzicht om tot ons 67ste zo door te gaan zoals we deden geen fijn idee. Kunnen we dan pas mooie avonturen beleven als we met pensioen gaan? Er moet toch wel meer uit het leven te halen zijn, in deze jaren dat we fit en gezond zijn? Eigenlijk worden wij opgeslurpt door ons werk, het huishouden en de kinderen door hun school en de digitale schermen. Op dat punt van mijn leven, als ik zelf even in mijn telefoon gedoken zit, kom ik op Youtube een vlog tegen van een stel met een dochter van 3 jaar, dat in een camper rondreist. Ze reizen samen door heel Europa. Ik keek nog een filmpje van hen en nog een en nog een. Het was als een blikseminslag, dit wil ik doen!

Ik probeerde het idee te laten rusten, want wie is er nu zo gek om dat te gaan doen met 3 kinderen van 6, 11 en 13 jaar. Toch bleef het borrelen en ik bleef hun vlogs kijken. Ik deelde het idee met mijn man, die het wegwuifde als niet mogelijk en absurd. Ik probeerde het los te laten, maar het ging niet. Ik kon niet anders dan over een lange reis maken met een camper praten. Ik vertelde het aan iedereen. Sommigen moesten lachen en namen het niet serieus, maar er waren toch best een hoop mensen die het een mooi plan vonden.

Mijn gezin raakte een beetje gewend aan mijn idee en op een zondag in december zei mijn man tegen een vriendin van mijn ‘ik volg haar naar de andere kant van de wereld, als we maar samen zijn’. Die woorden bleven hangen en ik ging op onderzoek uit in hoeverre het mogelijk is om met een gezin voor lange tijd op reis te gaan. Ik kwam verschillende verhalen tegen van gezinnen die het gedaan hebben of die het nu aan het doen zijn en er zijn heel veel rondreizende mensen zonder kinderen. Het lijkt voor veel mensen zelfs geen probleem om met die levenswijze hun geld te verdienen als digital nomads en er zijn veel sites met info van mensen die het gedaan hebben.

Ik maakte het plan concreter: We verkopen ons huis, zodat we genoeg geld hebben om een camper te kopen en om van te leven. We gaan een schooljaar op reis. De kinderen krijgen thuisonderwijs van ons. Na het jaar reizen gaan we op een camping staan in de buurt van Gaanderen. We gaan weer aan het werk en de kinderen gaan weer terug naar school. Eventueel doen ze, als dat nodig is, het jaar wat ze gemist hebben. Vanuit de camping gaan we weer opzoek naar een nieuw huis. 1 grote maar! Als we dit gaan doen, dan gaan we het ook nu doen en niet nog jaren uitstellen.

Ik zocht het juiste moment uit - toen de wekker om 7 uur 's morgens ging - om het nog eens serieus te opperen en Tim zei we doen het. Wat? Echt? Ja, zei hij, regel het maar. En toen gingen we los. 4 weken later stond ons huis te koop en gingen we al onze spullen uitzoeken. Wat heeft een mens toch veel onnodige rommel in huis! De verkoop van ons huis verliep heel vlot en ondertussen waren we op camperjacht. We komen erachter dat campers big business zijn en na 3 campers, die voor ons neus weggekocht worden, sprongen we bovenop nummer 4 die we erg mooi vonden.

Nu zitten we midden in alle voorbereidingen en af en toe worden we er een beetje gek van, maar aan alles voelen we dat we op ons juiste pad zitten. We hebben al ontzettend veel weggedaan en de rest gaat naar een opslag. Ik heb de camper gezellig gemaakt en we zijn hem nog off grid aan het maken met zonnepanelen en een waterzuiveringssysteem. 17 juni staat de overdracht van ons huis gepland en dan zullen we voor een jaar nomade zijn. We gaan eerst naar Scandinavië en in de herfst zullen we naar het zuiden trekken om daar de winter door te brengen. Waar precies dat weten we niet. We laten het avontuur op ons afkomen. Vind je het leuk om ons te volgen, dan kan je onze blog vinden op www.heisaindecamper.nl "
camper Op de foto: Sandra en Tim met hun gloednieuwe camper
De Gaanderbode is de dorpskrant voor heel Gaanderen.
De Gaanderbode is in augustus 2017 opgericht.
Jaarlijks verschijnen er circa 8 edities.
De Gaanderbode is een uitgave van Tekst Oké .
Op alle uitgaves van De Gaanderbode rust auteursrecht.

Sponsors

https://www.kosteruitvaartbegeleiding.nl/

http://www.techstate.nl/?utm_source=Gaanderbode&utm_medium=Krant&utm_campaign=Verkeer&utm_content=advertentie-januari

https://uitvaartzorgkremer.nl/

https://www.buurtplein.nl/buurt/gaanderen/

https://winkel.hetleeslab.nl/product/spelspel/

http://tekst-oke.nl

http://gaanderhuus.nl

https://www.facebook.com/stichtingsamterborg/

https://www.wijkwerkdoetinchem.nl/wijkwerkdoetinchem/wijknetwerk_44889/

http://www.dorpsraadgaanderen.nl/

https://hsvdoij.mijnhengelsportvereniging.nl