De Gaanderbode


Kijk hieronder de Gaanderbode online in.
Kijk voor alle edities op de homepagina

december 2021
gaanderbode5-8 dec 2021

oktober/november 2021
gaanderbode5-7 oktnov 2021

september 2021
gaanderbode56 sept 2021

juli/aug 2021
gaanderbode5-5juli/aug2021

juni 2021
gaanderbode5-4juni2021

april 2021
gaanderbode5-3aprmei2021

maart 2021
gaanderbode5-2mrt2021

Nieuws

Leefbaar sociaal Gaanderen staat voorop bij Dorpendeal
Wat vind jij belangrijk? Laat het weten

dorpendeal Geplaatst: 1-2-2022
Inwoners vinden het belangrijk om Gaanderen leefbaar te houden. Toegankelijkheid en veiligheid in het verkeer spelen een grote rol. Veel inwoners geven ook aan dat het centrum van Gaanderen een ontmoetingsplek mag worden met een gezellig dorpsplein waar gewinkeld en ontspannen kan worden. Tevens wordt aangegeven dat het belangrijk is dat er een sportaanbod voor iedereen is. Gaanderen wil in beweging blijven.

Dat zijn een aantal van de uitkomsten van de enquête die de Dorpsraad, gemeente en andere partijen in de Dorpendeal Gaanderen afgelopen december hebben gehouden. In totaal hebben 89 mensen via het formulier hun wensen kenbaar gemaakt. De kerstactie die hiervoor was georganiseerd op het Ganderije viel door diverse omstandigheden een beetje in het water. Mede daarom wordt de actie digitaal nog voortgezet. Je kunt het formulier nu invullen op https://forms.gle/Rvse171dUY2cpVM78.

Meer informatie Dorpendeal
Wil je eerst meer weten over de Dorpendeal? Lees er alles over in de Gaanderbode van december 2021, https://gaanderbode.nl/pdf/gaanderbode5-8dec2021.pdf en kijk het filmpje van de Dorpsraad op https://youtu.be/mB0SPtubQF8. De voorlopige uitkomst van de enquête en informatie over hoe nu verder vind je hier: https://gaanderbode.nl/pdf/dorpendeal_Gaanderen_2.pdf.

Verloting onder inzenders
Voor de inzenders hebben Gaanderense middenstanders prijzen beschikbaar gesteld. Daarvan zijn er drie verloot, voor de komende digitale inzenders liggen er nog prijzen klaar. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door Punte Juwelier, Bloemenboetiek La Fleur, Coop, DA te Boekhorst, JS schoenen (Jeannette), Cindy's Dierenshop, Lady W en Lavonn Haarmode.

Wonen en activiteiten
Ook blijkt uit de inzendingen dat wonen heel hoog op de agenda staat. Jong en oud wil in Gaanderen blijven wonen. Verder moet Gaanderen een sociaal dorp blijven met haar eigen karakter. Er mag meer energie gestoken worden in het jongerenwerk. Scholen en clubs zijn belangrijk voor het dorp. Er mogen feesten voor Gaanderen georganiseerd worden waar een mix van jong en oud elkaar kan ontmoeten. Duidelijk is ook dat inwoners graag samen willen werken aan Gaanderen. Gevraagd wordt om bij besluitvorming draagvlak, inzet en betrokkenheid van de inwoners te vragen. Van Gaanderen, voor Gaanderen.


De Gaanderbode is de dorpskrant voor heel Gaanderen.
De Gaanderbode is in augustus 2017 opgericht.
Jaarlijks verschijnen er circa 8 edities.
De Gaanderbode is een uitgave van Tekst Oké .
Op alle uitgaves van De Gaanderbode rust auteursrecht.

Sponsors

https://www.kosteruitvaartbegeleiding.nl/

http://www.techstate.nl/?utm_source=Gaanderbode&utm_medium=Krant&utm_campaign=Verkeer&utm_content=advertentie-januari

https://uitvaartzorgkremer.nl/

https://www.dsrfood.nl/doetinchem

https://www.buurtplein.nl/buurt/gaanderen/

https://winkel.hetleeslab.nl/product/spelspel/

http://tekst-oke.nl

http://gaanderhuus.nl

https://www.facebook.com/stichtingsamterborg/

https://www.wijkwerkdoetinchem.nl/wijkwerkdoetinchem/wijknetwerk_44889/

http://www.dorpsraadgaanderen.nl/

https://hsvdoij.mijnhengelsportvereniging.nl