De Gaanderbode
Kijk hieronder de Gaanderbode online in.
Kijk voor alle edities op de homepagina

februari 2020
gaanderbode4-1feb2020

december 2019
gaanderbode3-8dec2019

november 2019
gaanderbode3-7nov2019

oktober 2019
gaanderbode 3-6 oktober 2019

september 2019
gaanderbode 3-5 september 2019

juli/aug 2019
gaanderbode 3-4 juli/aug 2019

Nieuws

Dorpendeal voor Gaanderen: wat is jouw wens?

geplaatst: 14-12-2021
dorpendeal Deze Kerst branden niet alleen de kerstlichtjes op het Ganderije, er staat ook weer een boom. Dat is met dank aan een heleboel organisaties die dit jaar de handen ineen hebben geslagen om voor Gaanderen een zogenaamde Dorpendeal voor te bereiden.

Wat is dat?
De Dorpendeal heeft de Provincie Gelderland bedacht om dorpen (of wijken) te stimuleren en te helpen hun leefomgeving aantrekkelijker te maken. Samen met inwoners en organisaties kan de gemeente een mooie subsidie krijgen (€ 25.000 - 400.000) voor het vergroten van 'de aantrekkelijkheid, vitaliteit en sociale verbondenheid van een dorp'.

Deelname van inwoners vereist
De eerste opzet voor de deal van Gaanderen is goed bevonden en daarom worden nu alle inwoners bij het project betrokken. Dat is één van de voorwaarden ervan: initiatief en betrokkenheid van de inwoners.

Kerstactie
De initiatiefnemers, waaronder - maar lang niet alleen - de wijkregisseur en de Dorpsraad, hebben daartoe een grote kerstactie opgezet. Zie de middenpagina van de Gaanderbode van december. Er wordt ook een Kerstkaart verspreid, huis-aan-huis en in de Coop, die je kunt invullen met jouw wens(en) voor Gaanderen.

Het hele project wordt begeleid
De gemeente is bij de Dorpendeal een belangrijke speler. Zij doet onder andere de subsidieaanvraag. Vanuit de provincie is daarnaast de organisatie Zorgbelang ingezet om de inwoners te begeleiden bij het maken van een mooi en realiseerbaar plan. Dat begint bij het bundelen van de krachten in ons dorp en kan gaan van activiteiten tot bijvoorbeeld ook de aanleg van faciliteiten.

'Door krachtenbundeling kun je veel meer bereiken'
Sylvia Sikkema, projectleider van Zorgbelang, is één van de personen die deze Dorpendeal sinds dit jaar begeleidt. Zij is verheugd om te zien hoe nu al de gebundelde krachten hebben geleid tot het plaatsen van een grote kerstboom in het dorp en bij De Pol. Het laat zien wat er mogelijk is, geeft ze aan:

“Nu branden de lampen toch met kerst in de boom op het Ganderije. Dit laat symbolisch zien dat wij samen dingen kunnen realiseren. Dit doen we met elkaar, waarbij we elkaars kennis en kunde gebruiken en de kosten onderling verdelen. Met de Dorpendeal willen we dit in het groot gaan doen, ook met elkaar!”

Geef jouw mening
Wie wil gaan voor een Dorpendeal? Wat vind jij belangrijk voor de toekomst van Gaanderen?
Dit kun je laten weten door de kerstkaart in te vullen. Heb je deze niet in de brievenbus gehad? Dan kun je hem ook bij de COOP Gaanderen halen. Doe de ingevulde kaart in de wensbak bij de kerstboom op het Ganderije of bij sportcomplex De Pol.

Wie zijn betrokken en wat volgt?
Behalve de gemeente en de Dorpsraad doen mee: Buurtplein, de scholen, Wijknetwerk Gaanderen, het Gaanderhuus, VVG, De Pol, Stichting Sport & Cultuur, Ondernemersvereniging Akkermansweide. Winkeliers hebben lokale cadeaubonnen beschikbaar gesteld voor de kerstactie en de bezorgers van de Gaanderbode helpen de kerstkaart verspreiden. Wat gebeurt er met de ingevulde kaarten? Sylvia: "De nog op te richten kerngroep gaat alle kaarten bekijken en zoveel mogelijk verwerken in het plan voor de Dorpendeal." Invullen dus!De Gaanderbode is de dorpskrant voor heel Gaanderen.
De Gaanderbode is in augustus 2017 opgericht.
Jaarlijks verschijnen er circa 8 edities.
De Gaanderbode is een uitgave van Tekst Oké .
Op alle uitgaves van De Gaanderbode rust auteursrecht.

Sponsors

https://www.kosteruitvaartbegeleiding.nl/

http://www.techstate.nl/?utm_source=Gaanderbode&utm_medium=Krant&utm_campaign=Verkeer&utm_content=advertentie-januari

https://uitvaartzorgkremer.nl/

https://www.dsrfood.nl/doetinchem

https://www.buurtplein.nl/buurt/gaanderen/

https://winkel.hetleeslab.nl/product/spelspel/

http://tekst-oke.nl

http://gaanderhuus.nl

https://www.facebook.com/stichtingsamterborg/

https://www.wijkwerkdoetinchem.nl/wijkwerkdoetinchem/wijknetwerk_44889/

http://www.dorpsraadgaanderen.nl/

https://hsvdoij.mijnhengelsportvereniging.nl