De Gaanderbode
Kijk hieronder de Gaanderbode online in.
Kijk voor alle edities op de homepagina

februari 2020
gaanderbode4-1feb2020

december 2019
gaanderbode3-8dec2019

november 2019
gaanderbode3-7nov2019

oktober 2019
gaanderbode 3-6 oktober 2019

september 2019
gaanderbode 3-5 september 2019

juli/aug 2019
gaanderbode 3-4 juli/aug 2019

Nieuws

Brief van buurtapp Nextdoor gehad? Wees voorzichtig
geplaatst: 9-9-2021 - update 22.27 uur

Brief van buurtapp Let goed op als je een brief krijgt van de Burenapp Nextdoor. In Gaanderen hebben meerdere mensen de uitnodiging gehad om zich aan te sluiten bij de app. Onder andere bewoners van Nachtegaalstraat melden dat ze deze vandaag hebben ontvangen. In 2019 is Nextdoor echter in opspraak geweest. Zodra je je aansloot, kon er van alles gebeuren uit jouw naam, zonder dat jij er ook maar iets vanaf wist. Het zou dan ook verstandig kunnen zijn even te checken of de uitnodiging echt is.

De politie waarschuwde in 2019 in diverse landelijke en regionale kranten dat de brief lang niet altijd afkomstig was van de afzender die erin stond. Er zou mogelijk sprake kunnen zijn van identiteitsfraude. Het is verstandig om dit goed te checken wanneer je erop in wilt gaan. Zowel de politie als de Consumentenbond waarschuwden destijds om zeer voorzichtig te zijn. Ga in elk geval altijd bij de vermelde afzender na of deze inderdaad de brief zelf heeft verzonden. Een oplettende buurtbewoner tipte de Gaanderbode hierover.

Gebruik van jouw persoonlijke gegevens
Zodra je je op de Nextdoor buurtapp inschrijft geef je het bedrijf allerlei persoonlijke informatie, zoals naam, adres, telefoonnummer en bijvoorbeeld een profielfoto. Bij deelname zou je onder andere toestemming geven om je persoonlijke gegevens te laten gebruiken voor 'promotionele doeleinden'. Daar leek het bedrijf gebruik van te maken door berichten te posten uit jouw naam, zonder dat je daar zelf weet van hebt. Inmiddels zegt het bedrijf wel verbeteringen te hebben doorgevoerd.

Hier kun je het bericht lezen dat hierover op 3 augustus 2019 in de Gelderlander stond: www.gelderlander.nl/nijmegen/gelderse-politie-waarschuwt-voor-buurtapp-nextdoor-lees-voorwaarden-altijd-goed~aa0406224
En hier een bericht waarin Nextdoor zelf uitleg geeft: www.gelderlander.nl/winterswijk/nextdoor-over-omstreden-brief-namens-buurtapp-in-winterswijk-wij-sturen-nooit-iets-zonder-toestemming~a1ee9980/

Gezien de tegenstrijdige berichten zou het raadzaam kunnen zijn toch even te checken of de uitnodiging echt van degene afkomstig is die onderaan de brief staat.


De Gaanderbode is de dorpskrant voor heel Gaanderen.
De Gaanderbode is in augustus 2017 opgericht.
Jaarlijks verschijnen er circa 8 edities.
De Gaanderbode is een uitgave van Tekst Oké .
Op alle uitgaves van De Gaanderbode rust auteursrecht.

Sponsors

https://www.kosteruitvaartbegeleiding.nl/

http://www.techstate.nl/?utm_source=Gaanderbode&utm_medium=Krant&utm_campaign=Verkeer&utm_content=advertentie-januari

https://uitvaartzorgkremer.nl/

https://www.dsrfood.nl/doetinchem

https://www.buurtplein.nl/buurt/gaanderen/

https://winkel.hetleeslab.nl/product/spelspel/

http://tekst-oke.nl

http://gaanderhuus.nl

https://www.facebook.com/stichtingsamterborg/

https://www.wijkwerkdoetinchem.nl/wijkwerkdoetinchem/wijknetwerk_44889/

http://www.dorpsraadgaanderen.nl/

https://hsvdoij.mijnhengelsportvereniging.nl