De Gaanderbode
Kijk hieronder de Gaanderbode online in. (Meer edities: zie Home.)

februari 2020
gaanderbode4-1feb2020

december 2019
gaanderbode3-8dec2019

november 2019
gaanderbode3-7nov2019

oktober 2019
gaanderbode 3-6 oktober 2019

september 2019
gaanderbode 3-5 september 2019

juli/aug 2019
gaanderbode 3-4 juli/aug 2019

Nieuws

Rijksweg naar Terborg tot 16 oktober deels afgesloten: brug wordt vervangen


geplaatst: 28-08-2020   Tekst en foto's ©2020 door Astrid van Beveren.
geüpdatet: 17.27 uur
Rijksweg Gaanderen
De Rijksweg van Gaanderen naar Terborg is van 31 augustus tot 16 oktober afgesloten. Tussen de Kerkstraat in Gaanderen en de Stationsweg in Terborg is dan geen verkeer mogelijk. De brug over de Akkermansbeek wordt dan vervangen.

De gemeente Oude IJsselstreek laat de - nauwelijks zichtbare - brug over de Akkermansbeek tussen Terborg en Gaanderen vervangen. Het gaat om uitgebreide werkzaamheden. Verkeer hierover is daarom zeven weken lang vrijwel niet mogelijk. Fietsers en voetgangers kunnen tot 13 september nog wel over dit stuk Rijksweg. Daarna ook niet meer.

Omrijden via Slakweg en Industrieweg
Verkeer tussen Gaanderen en Terborg is van 31 augustus t/m 16 oktober mogelijk via de Slakweg, IJsselweg en Industrieweg. Aanwonenden kunnen in deze weken gedeeltelijk met de auto bij hun woning komen. Zij hebben hierover bericht ontvangen.

Bus 40 rijdt ook om, haltes tijdelijk opgeheven
Rijksweg Gaanderen Ook de busdienst van Arriva rijdt een aangepaste route. Vier haltes vervallen deze periode: Slakweg, Winkelcentrum Gaanderen, Café Hartjes en De Hamaker (Terborg) komen te vervallen. Bij de Slakweg is een tijdelijke halte geplaatst. Kijk voor meer informatie op www.arriva.nl/gelderland/reisinformatie/omleidingen-stremmingen.htm?regioid=98879

Mooie klus met boringen onder de beek door
Er liggen gas-, water- en elektriciteitsleidingen (10.000V) onder het wegdek van de brug. Deze worden eerst vervangen, om te voorkomen dat er bij de werkzaamheden storingen op kunnen treden of dat medewerkers risico's lopen. De nieuwe leidingen worden ónder de Akkermansbeek door gelegd in twee flinke buizen, waarvoor onder de beek moet worden geboord. Dit wordt allemaal uitgevoerd door de firma A.Hak.

Kom gerust kijken!
Rijksweg Gaanderen Op de foto: de brug die, nauwelijks opvallend, ligt tussen de hekken links en rechts.

"Dat gaat voor de waterleiding om een diepte van wel zo'n 15 meter", aldus Nick Kroeze, projectcoördinator bij A.Hak Noord-Oost B.V. Het is al met al behoorlijk spectaculair om te zien. Ook voor A.Hak is dit geen doorsnee standaardwerk. Het is dan ook leuk voor geïnteresseerden, beaamt Nick Kroeze, om even een kijkje te komen nemen wanneer er geboord wordt. Dit gebeurt waarschijnlijk op 10-11 september voor de gas- en elektraleiding en van 21-25 september voor de waterleiding, wat tevens de meest spectaculaire boring is. Uiteraard kun je alleen van een afstand kijken.

Vervangen van de brug zelf
Wanneer de leidingen onder de beek door zijn aangesloten, kunnen de huidige leidingen, die in de brug liggen, worden afgekoppeld. Zo kunnen er geen storingen of persoonlijke ongelukken meer door ontstaan. De brug zelf wordt dan vervangen door Van Heteren Weg- En Waterbouw B.V. Dit zal volgens de planning in de eerste helft van oktober plaatsvinden.

Meer informatie of vragen?
De werkzaamheden aan de kabels en leidingen worden uitgevoerd van week 36 t/m 40 door de firma A.Hak, in opdracht van de nutsbedrijven Vitens en Liander. Voor vragen over de werkzaamheden aan kabels en leidingen kan men contact opnemen met Vitens: 0800 - 0359 en Liander: 088 - 5426323.
De werkzaamheden aan de brug worden uitgevoerd in week 41 en 42 in opdracht van de gemeente Oude IJsselstreek door de firma van Heteren Weg- en Waterbouw uit Hengelo (Ov.) Voor vragen over werkzaamheden aan de brug over de Akkermansbeek kan men contact opnemen met de gemeente Oude IJsselstreek: 0315 – 292292.


De Gaanderbode is de dorpskrant voor heel Gaanderen.
De Gaanderbode is in augustus 2017 opgericht.
Jaarlijks verschijnen er circa 8 edities.
De Gaanderbode is een uitgave van Tekst Oké .
Op alle uitgaves van De Gaanderbode rust auteursrecht.

Sponsors

https://www.dsrfood.nl/doetinchem

https://www.buurtplein.nl/buurt/gaanderen/

https://winkel.hetleeslab.nl/product/spelspel/

http://tekst-oke.nl

http://gaanderhuus.nl

https://www.facebook.com/stichtingsamterborg/

https://www.wijkwerkdoetinchem.nl/wijkwerkdoetinchem/wijknetwerk_44889/

http://www.dorpsraadgaanderen.nl/