De Gaanderbode
Kijk hieronder de eerste Gaanderbodes online in. (Meer edities: zie Home.)

okt 2018
Gaanderbode 2-6-okt2018

sept 2018
Gaanderbode 2-5-sep2018

april 2018
Gaanderbode 2-2-apr2018

maart 2018 (speciale editie)
Gaanderbode 2-special

februari 2018
Gaanderbode2-1-feb2018

november 2017
Gaanderbode1-2-nov2017

september 2017
Gaanderbode1-1-sep2017

Nieuws

S.A.M. deelt cheque uit aan Gaanderhuus en WAO Club Achterhoek

geplaatst: 8-6-2019    Tekst en foto's: Astrid van Beveren ©
S.A.M. Op de foto: Annet Huntink (secretaresse Gaanderhuus) en Esther van Emden (penningmeester S.A.M.).

Acht organisaties hebben zaterdag 8 juni weer een mooi bedrag ontvangen van kringloopwinkel S.A.M. uit Terborg. Ook het Gaanderhuus en de WAO Club kregen bij een informele bijeenkomst in De Roode Leeuw een cheque ter waarde van € 500.

Annet Huntink van het Gaanderhuus licht bij de uitreiking kort toe waar de bijdrage zo welkom voor is. "Ontmoeten van mensen, samen aan activiteiten deelnemen, dat is waar onze vrijwilligers zich voor inzetten. Vorig jaar hebben we de bijdrage van S.A.M. dan ook gebruikt voor de week tegen de eenzaamheid. Eenzaamheid los je echter niet op door af en toe een activiteit te organiseren. Het is belangrijk om mensen wekelijks te laten voelen dat ze ergens bij horen. Daar dragen wij met allerlei activiteiten aan bij. Samen eten, hobbyen, fietsen enzovoort. Het geld van S.A.M. gebruiken we dit jaar om onze ontmoetingsruimte ook in de zomermaanden prettig te kunnen gebruiken: met een airco."

  "Eenzaamheid los je niet op door af en toe een activiteit te organiseren"

Al 35 jaar bijdragen aan de samenleving
De 'Goede Doelen Winkel' S.A.M. in Terborg is 35 jaar geleden opgericht om organisaties in de regio te kunnen ondersteunen. "Jaarlijks steunen we met de opbrengst een aantal goede doelen in de omgeving die speciaal uitgekozen zijn," aldus 'spin-in-het-web' Mia. De vrijwilligers die bij S.A.M. werken dragen zo op meerdere manieren bij aan een duurzame samenleving: het recyclen van gebruikte spullen, mensen met weinig geld voordelig aan benodigdheden helpen én van de opbrengst een aantal organisaties steunen die zich ook weer inzetten voor mens en dier.

Sociaal cultureel jongerenwerk
Andere ontvangers zijn dit jaar onder meer Streetball de Lichtenberg, die in het gat is gesprongen van het sociaal cultureel jongerenwerk, waar de overheid nauwelijks meer aan doet. "We bieden jongeren een sportactiviteit aan: basketball. Daarbij praten we ook met ze en helpen ze met het maken van positieve keuzes in hun leven én met het ontplooien van eigen activiteiten," licht trainer Bennie Vonk toe. "Zo bieden we jongeren een succesvol alternatief voor verveling en de neerwaartse spiraal die dat vaak tot gevolg heeft." Ook dierenparkje De Schuylhut, Kinderkampen Silvolde en Terborg, De dag van de ouderen en de alsmaar groeiende Dierenopvang Noach worden gesteund.

WAO Club Achterhoek
Ook de WAO Club die in Gaanderen zetelt kreeg een cheque, met een toelichting van bestuurslid Wim van de Graaf: "Wie arbeidsongeschikt raakt, krijgt van alles voor zijn kiezen. Moeite met dagritme en zelfwaardering en daar bovenop de wirwar van uitkeringen en regelingen." Daar helpt de WAO Club Achterhoek bij, zowel met de papierwinkel als met activiteiten en lotgenotencontact in de Trefkuul. "Dit jaar kunnen we met het bedrag ons wedstrijdbiljartlaken vervangen."

Ook iets doen?
Wie Stichting S.A.M. wil 'helpen helpen' doet dat eenvoudig door bruikbare spullen te brengen of te laten ophalen, te winkelen in de bijzonder veelzijdige kringloopwinkel aan de Silvolldseweg of door zijn handen uit de mouwen te steken als vrijwilliger. Informatie over S.A.M. vind je op Facebookpagina Stichting SAM Terborg.
S.A.M.
Op de foto: Alle ontvangers op de jaarlijkse donatiedag van S.A.M.


De Gaanderbode is de dorpskrant voor heel Gaanderen.
De Gaanderbode is in augustus 2017 opgericht.
Jaarlijks verschijnen er circa 8 edities.
De Gaanderbode is een uitgave van Tekst Oké .
Op alle uitgaves van De Gaanderbode rust auteursrecht.

Sponsors

https://www.buurtplein.nl/buurt/gaanderen/

https://winkel.hetleeslab.nl/product/spelspel/

https://miranda-meijer.nl/

http://tekst-oke.nl

http://gaanderhuus.nl

http://gwww.kosteruitvaartbegeleiding.nl