De Gaanderbode
Kijk hier de laatste Gaanderbodes online in:

dec 2018 Kersteditie
gaanderbode2-8 Kersteditie

nov 2018
Gaanderbode 2-7-nov2018

okt 2018
Gaanderbode 2-6-okt2018

Nieuws

Martinusschool Gaanderen stap dichterbij nieuwe bestemming: voorlopig koopcontract

geplaatst: 12-03-2019
Gebouw Martinusschool Gaanderen

De voormalige Martinusschool in Gaanderen is een flinke stap dichterbij een nieuwe bestemming gekomen. Er is een voorlopig koopcontract gesloten tussen de gemeente en een nog nader bekend te maken partij. Deze is van plan zowel woonruimte als een nieuw concept in het gebouw te integreren.

Gemeente Doetinchem heeft in 2018 de voormalige basisschool aan de Hoofdstraat 115 in Gaanderen via een makelaar in de openbare verkoop gezet. Vier partijen hebben zich gemeld met concrete plannen. Deze plannen zijn intussen onderling vergeleken en beoordeeld. Een van de partijen heeft het hoogste bod uitgebracht. Daarnaast past zijn plan binnen de gemeentelijke verkoopvoorwaarden. Het college heeft daarom besloten met deze partij een voorlopige verkoopovereenkomst te sluiten.

Wethouder Rens Steintjes: “De voormalige Martinusschool is een waardevol en beeldbepalend pand voor Gaanderen. We vinden dat het karakter en de uitstraling van het pand moeten blijven. Tegelijkertijd is het natuurlijk ook belangrijk dat de voormalige school weer gebruikt gaat worden. In de verkoopovereenkomst is daarom een aantal bepalingen opgenomen, waardoor ook bij toekomstige verkoop de uitstraling en het karakter van het pand behouden blijven.“

Nieuw concept
Naast het realiseren van twee woningen heeft de koper plannen voor een nieuw concept, dat nog niet bestaat in Gaanderen. Daarvoor is een kleinschalige eigen ruimte nodig, die bestemd is voor dagbesteding. Over de verdere invulling wordt overlegd met de gemeente.

Woonbestemming
In april 2018 heeft het college besloten, dat er maximaal drie woningen aan de Hoofdstraat 115 mogen komen. De gemeente gaat nu een wijzigingsprocedure in gang zetten, zodat het pand straks daadwerkelijk voor wonen gebruikt kan worden.Vrije gift
Dit artikel is geschreven voor de Gaanderbode. Er staat geen honorarium tegenover. Als u het artikel of de Gaanderbode waardeert vraag ik u te overwegen mij te steunen door middel van een vrijwillige donatie. Elke bijdrage, met een goede intentie gegeven, waardeer ik zeer. U kunt een bijdrage overmaken op IBAN NL22 TRIO 0254 6412 29 ten name van Tekst Oké, onder vermelding van 'Bijdrage Gaanderbode'. Hartelijke groet, Astrid van Beveren.


De Gaanderbode is de dorpskrant voor heel Gaanderen.
De Gaanderbode is in augustus 2017 opgericht.
Jaarlijks verschijnen er circa 8 edities.
De Gaanderbode is een uitgave van Tekst Oké .
Op alle uitgaves van De Gaanderbode rust auteursrecht.

Sponsors

https://www.buurtplein.nl/buurt/gaanderen/

https://winkel.hetleeslab.nl/product/spelspel/

https://miranda-meijer.nl/

http://tekst-oke.nl